WE TAKE CUSTOMS PERSONALLY

Douanegedoe, dat wil eigenlijk niemand. Daarom bieden wij alles rond douane-afhandeling aan, van het maken van invoer en uitvoeraangiftes, transitodocumenten, tot het opmaken van ATR, EUR 1 etc. Alles om je zending vlekkeloos van A naar B te versturen, waar ook ter wereld.

Wie niet gespecialiseerd is in douanepapieren, ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Wij kennen alle ins en outs, weten exact welke voorschriften moeten worden nageleefd en waar je allemaal aan moet denken. Wij helpen je graag met alle wereldwijde douaneformaliteiten van en naar Nederland, daarbij kun je denken aan:

  • Exportdocumenten (EX-A en EU-A): documenten voor de export van goederen buiten de EU. Welke documenten je precies nodig hebt, is afhankelijk van de regelgeving. Hoe completer de informatie door jou wordt aangeleverd, hoe sneller we de benodigde douanedocumenten kunnen opmaken. De uitvoeraangifte gebeurt op een digitale manier.
  • Importdocumenten (IM-A): documenten voor de import van goederen buiten de EU. Deze documenten bepalen hoeveel belastingen of invoerrechten je moet betalen. Nauwkeurig ingevulde documenten garanderen een snelle import.
  • Certificaat van oorsprong: dit document is een bewijsstuk van de oorsprong van uw goederen (ook wel bekend als CvO). Er zijn landen waar het CvO standaard verplicht is, met name landen in het Midden-Oosten en Afrika.
  • EUR1-certificaat: dit certificaat wordt gebruikt om een vrijstelling of verlaging te krijgen op de invoerrechten van het land waar de goederen naartoe gaan. Een EUR.1-certificaat gebruik je voor de meeste landen waarmee de EU een handelsverdrag heeft. Denk hierbij aan landen zoals Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Mexico, Marokko, Israël enz.
  • ATR-certificaat: dit herkomstdocument is nodig voor de export van goederen naar Turkije. Dankzij dit certificaat krijg je korting of een vrijstelling op de invoerrechten in Turkije.
  • Alle mogelijke legalisaties: in sommige landen is het verplicht om een factuur of paklijst te laten legaliseren door de Kamer van Koophandel in Nederland. BF Global Customs kun- nen dit voor jou in orde maken.

 

Maak kennis met het BF Global Customs team
Wij staan voor gemakkelijke grenscontrole en minder administratieve rompslomp zodat je weer verder kunt met je business. Neem gerust contact op met één van onze douanespecialisten, zij helpen je graag.

Fons Verbunt

Peter Groenewoud
Manager Customs & Compliance
P: +31 (0)53 303 0016
M: +31 (0)6 12 47 58 91
peter.groenewoud@bfglogistics.com

Rutger van Driel

Rutger van Driel
Senior Customs Officer | Supervisor
P: +31 (0)13 458 2974
M: +31 (0)6 36 40 39 39
rutger.vandriel@bfglogistics.com

Ciska Vromans

Ciska Vromans
Senior Customs Officer
P: +31 (0)13 303 1940 
ciska.vromans@bfglogistics.com

Elze Knoester

Elze Knoester
Customs Officer
P: +31 (0)13 303 1929 
elze.knoester@bfglogistics.com

Marc Sinnema

Marc Sinnema
Customs Officer
P: +31 (0)13 303 1930 
marc.sinnema@bfglogistics.com