BF Global Logistics met vestigingen in Enschede, Raamsdonksveer en Venlo, verzorgt vanaf 1 mei 2021 veel van de logistieke B2B activiteiten voor The Cookware Company op het Europese vasteland. De overname is in een zeer korte tijd gerealiseerd, de eerste contacten vonden plaats begin december 2020. Alle activiteiten zullen vanuit Waddinxveen, de locatie van The Cookware Company, plaats vinden. The Cookware Company en BF Logistics zullen de handen in elkaar slaan om de werkzaamheden te professionaliseren en de logistiek verder te stroomlijnen.

BF Global Logistics is in 2012 opgericht door een groep logistieke experts die al meer dan 20 jaar samenwerken. De start van BF Global Logistics was succesvol en we hebben een leidende positie verworven in de Nederlandse expeditie branche. We willen al onze activiteiten op het gebied van logistiek sterk uitbreiden, waaronder lucht- en zeevracht, wegtransport, warehousing en distributie, deze overname is daarvan een voorbeeld.

The Cookware Company is een mondiaal productiebedrijf in kookgerei. In het verleden hebben zij een aantal grote Nederlandse bedrijven overgenomen in deze sector, zoals Kempen & Begeer en BK. The Cookware Company heeft in BF Global een partner gevonden om kwaliteits- en effici├źntieslagen te maken in de logistieke B2B activiteiten. Onlangs is het WMS systeem van BF ge├»mplementeerd en live gegaan, dit was ook een belangrijke reden voor The Cookware Company om met BF Global Logistics in zee te gaan. Alle B2B activiteiten van The Cookware Company zullen worden gedaan vanuit Waddinxveen, hierbij gaat het om warehouse activiteiten, distributie binnen de EU, directe leverancies aan specifieke accounts zoals AH, Makro, etc.
Het feit dat ook alle 12 logistiekmedewerkers van The Cookware Company bij BF Global in dienst konden komen, was van doorslaggevend belang.

Deze overname versterkt met name de positie van BF Global Logistics en is de opmaat naar verdere groei.